Vooruitblik activiteiten 2019

Het jaar 2018 loopt ten einde. Tijd voor de Charlemagne Grensregio om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.2018 - logo charl 2019

In juni 2019 zal de CHAPP – de Charlemagneapp – ter beschikking komen. Toeristen en recreanten kunnen
met grensoverschrijdende en andere wandel- en fietsroutes uit deze app het mooie grensgebied in Nederland, Duitsland en België verkennen. Dit project komt tot stand met subsidie van het Europese
People-to-People-programma. Voor meer info klik hier.

Omstreeks dezelfde tijd komt ook het project Euregio en Route gereed. Meer informatie over dit project vindt u hier. Ook dit is een project dat tot stand komt met subsidie van het Europese People-to-People-programma.

In 2019 zal de Charlemagne Grensregio haar jaarlijkse activiteiten continueren.  Hier een kleine selectie:

In het voorjaar en najaar wordt de ondernemersbijeenkomst Charlemagne Interactief georganiseerd voor ondernemers die graag de stap over de grens willen zetten en in een interactieve setting rond actuele thema’s in contact willen komen met ondernemers uit het aangrenzende buitenland.

Ook staat het Detailhandelsforum weer voor het late voorjaar op het programma. In deze bijeenkomst komen politiek en ondernemers in gesprek over actuele thema’s rond detailhandel.

In het kader van het thema werkgelegenheid neemt de Charlemagne Grensregio in november weer met de gemeenschappelijke, grensoverschrijdende stand deel aan de Nacht der Unternehmen in Aken.

Zodra de definitieve data en info bekend zijn van de diverse events zullen wij deze op onze website  publiceren.