Uitnodiging regionale workshop Modellprojekt der Raumbeobachtung op 20.01.2017

Grensregio’s staan voor bijzondere uitdagingen. Hoewel de grenzen vandaag de dag duidelijk minder zichtbaar zijn, worden ze des te meer waarneembaar als het gaat om ontwikkelingen rond een gemeenschappelijk economisch en ruimtelijk gebied.

Beschikken wij binnen onze trinationale Grensregio over voldoende en juiste data om efficiënt en succesvol maatregelen te nemen? Welke rol spelen statistische kerngetallen in ons werk en hoe worden deze in elke regio verkregen? Welke data missen we en welke moeten geharmoniseerd worden?

Op 20 januari organiseert de Charlemagne Grensregio van 13.00 – 18.00 uur in de Mediensaal van de StädteRegion Aachen in Aken

in het kader van het project „Raumbeobachtung Deutschland und angrenzende Regionen“ van het Bundesinstitut für Bau-, Stadt- und Raumforschung (BBSR) een forum waarin bovengenoemde vragen centraal staan en waarvoor wij u van harte uitnodigen.

U treft hier de uitnodiging en het complete programma aan. Als uw wilt deelnemen dan verzoeken wij u zich uiterlijk 13 januari 2017 aan te melden bij luise.clemens@mail.aachen.de