Trinationaal Detailhandelsforum 2019 op 25 Juni in Kerkrade

De enige constante factor is verandering – tips en trends voor de detailhandel

De ontwikkeling van de detailhandel is complex en hangt nauw samen met veranderingen in binnensteden. Door het sluiten van winkels ontstaat leegstand, en als er veel leegstand is, ontstaat verpaupering, waardoor een winkelgebied nog minder publiek trekt, en nog meer winkels sluiten.

Maar we moeten niet bij de pakken neerzitten! Welke maatregelen moeten in de detailhandel worden genomen om ervoor te zorgen dat deze concurrerend blijft? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er op dit gebied? Wat is hybride detailhandel, en is dit wellicht dé oplossing? Kan men mogelijk leren van de gastronomie?  En hoe ziet de praktijk er in Nederland precies uit?

Het Detailhandelsforum wil nieuwe ontwikkelingen in de detailhandel laten zien, maar we willen ons ook kritisch afvragen of dit slechts tijdelijke trends en specifieke oplossingen voor een bepaald probleem zijn of dat zij werkelijk structurele oplossingen voor de detailhandel voor de lange termijn vormen.

*********Onder de deelnemende retailers verloten we 10 vouchers om deel te nemen aan een workshop over hybride retailing. ********

 

De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag, 25 juni, vanaf 19.00 uur in het Cube design museum, Museumplein 2, Kerkrade.

U kunt zich tot uiterlijk 18 juni aanmelden bij: luise.clemens@mail.aachen.de  of h.klinkers@parkstad-limburg.nl.

Dagvoorzitter: Ralf Raspe

19.00 Inloop met hapje en drankje

19.20 Verwelkoming

19.30 Hybride detailhandel – wat is dat? Jörg Albrecht, Aachen

19.50 Uit de praktijk – Paul Berden, Heerlen

20.10 Start discussie

20.30 Get Together, afsluiting rond 21.00 uur

Opmerking: Tijdens het evenement kunnen foto- en filmopnamen worden gemaakt voor onze homepage, gedrukte materialen en voor social media. Door het betreden van de locatie verlenen de geportretteerde aanwezigen toestemming voor het (zonder onkostenvergoeding) publiceren van deze opnames zonder dat hiervoor een expliciete verklaring benodigd is. Indien de betrokkene in het betreffende geval
niet instemt met publicatie, dient deze dit zo spoedig mogelijk kenbaar worden gemaakt.