Nieuws uit de Grensregio

Parkstad Limburg

Parkstad opent uitleenstation elektrische deelfietsen Velocity Aachen,
Kerkrade heeft in Parkstad de primeur met het eerste uitleenpunt van het elektrische deelfietsenproject Velocity Aachen. Op 8 maart is het uitleenpunt in het centrum op de parking aan de Dr Kreijenstraat in gebruik genomen door wethouder Jo Bok en directeur Peter Bertholet van de Stadsregio Parkstad. Klik hier voor meer informatie.

LED wordt ESZL
Bij Limburg Economic Development (LED)  vinden een aantal wijzigingen plaats. De gemeenteraden van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen hebben besloten de statuten en de samenstelling van het bestuur te wijzigen en op een nieuwe manier samen te werken. De naam verandert in Economische Samenwerking Zuid-Limburg. In de toekomst hebben de gemeenten meer invloed binnen de organisatie. De details van de samenwerking worden nog uitgewerkt.

Gemeenteraadsverkiezingen
In Nederland hebben op 21 maart 2018 de gemeenteraadsverkiezingen plaatsgevonden. Meer informatie vindt u op www.verkiezingensite.nl , de info per gemeente van Parkstad Limburg en de gemeente Vaals vindt u door te klikken op de naam van de gemeente:
Gemeente Brunssum, Gemeente Heerlen,  Gemeente KerkradeGemeente LandgraafGemeente Simpelveld,   Gemeente VoerendaalGemeente Vaals
In de gemeenten Nuth, Onderbanken en Schinnen vonden geen verkiezingen plaats in verband met de samenvoeging van deze gemeenten tot de gemeente Beekdaelen. De gemeenteraad van de nieuwe gemeente zal in november 2018 worden gekozen. Voor meer info over de gemeente Beekdaelen: www.beekdaelen.nl

 

StädteRegion Aachen

Tihange: experts informeren tijdens openbaar congres

Op 13 en 14 april organiseert de StädteRegion Aachen een tweedaags congres over de exploitatie van de Kerncentrale Tihange in België. Op de eerste dag is het congres alleen voor vakspecialisten toegankelijk.

Op 14 april is het congres openbaar. Tussen 09.30 en 14.30 uur vinden diverse presentaties plaats. Christoph Pistner van het Öko-Institut spreekt over de „technische grondslag voor de beoordeling bevindingen scheurtjes reactor“.  Gregory B. Jaczko refereert over de inschatting van de risico’s bij het exploiteren van een kerncentrale, hij leidde van 2009 tot 2012 de U.S. Nuclear Regulatory Commission van de Verenigde Staten. Het evenement sluit af met een forumdiscussie in het Depot Talstrasse in Aken.

Wie geïnteresseerd is in het openbare gedeelte van het congres op 14 april a.s. kan zich per mail aanmelden via veranstaltungen@staedteregion-aachen.de

Meer informatie vindt u hier