Nacht der Unternehmen: trinationaal carrière-event op 3 november 2015

Op dinsdag 3 november a.s. vindt in het Technologiezentrum Aachen voor de 8e keer de Nacht der Unternehmen plaats. Dit carrière-event wordt druk bezocht door studenten/Young Professionals uit Zuid-Limburg, Duitsland en België die op zoek zijn naar een baan in deze regio. Ook dit jaar presenteren bedrijven uit Zuid-Limburg, Parkstad en voor het eerst ook Belgische bedrijven zich in een gemeenschappelijk stand.

Veel ondernemingen hebben moeite met het aantrekken van goed gekwalificeerd personeel zoals ingenieurs en werknemers die onder meer gespecialiseerd zijn in informatica, werktuigbouwkunde, logistiek etc.  Jonge, gekwalificeerde vakmensen maar ook studenten zijn op zoek naar een baan die past bij hun opleiding en kwaliteiten, liefst in eigen regio. De Nacht der Unternehmen brengt hen in informele sfeer bij elkaar zodat zij vrijblijvend kunnen bespreken wat zij eventueel voor elkaar kunnen betekenen. Voor de jonge, potentiële werknemers is het vaak een eyeopener als ze zien dat ook in eigen regio passende banen te vinden zijn.

Sinds een aantal jaren presenteren bedrijven uit Zuid-Limburg en Parkstad zich op de beurs in een gezamenlijke stand. Dit jaar hebben zich ook Belgische bedrijven aangesloten. De stand heeft een open uitstraling en symboliseert dat de grenzen geen grenzen meer zijn als het gaat om het vinden van arbeidsplaatsen en personeel. De centrale ruimte staat dan ook in het teken van elkaar ontmoeten.

Vanaf 18.00 uur rijden bussen als speciale lijndienst naar de deelnemende bedrijven. Geïnteresseerden kunnen op die manier bij diverse bedrijven een kijkje in de keuken nemen.

 

Overige info

Datum: dinsdag 3 november 2015
Tijd: 17.00 uur opening beurs, 18.00 uur start bustouren
Locatie: Technologiezentrum Aachen, Dennewartstr. 25/27, 52068 Aachen
Website: www.nachtderunternehmen.de