Klant 4.0 centraal tijdens Trinationaal detailhandelforum 12 november 2015

“Uitdaging Multichannel! Hoe komt de detailhandel de klant 4.0 tegemoet”

Er vindt een kentering plaats in de huidige handel. E-commerce wint gestaag aan marktaandeel, tegelijkertijd lijkt het wel alsof de eisen en de verwachtingen van de multimediale gebruiker  permanent veranderen. Wat verwacht de klant 4.0 van de detailhandel?

In tijden waarin een grote concurrentiestrijd plaatsvindt moet de detailhandel daar zowel online als offline handig op inspelen. De klant 4.0 is veeleisend, hij wil ter plekke kopen en individueel geadviseerd worden of het product thuis uitkiezen en geleverd krijgen. Uiteindelijk wil hij dat beide mogelijkheden – online en offline – perfect op elkaar zijn afgestemd.
Maar hoe kan de detailhandel op deze uitdaging reageren? Wat verwacht de klant? En welke concepten zijn er al? Op deze vragen ging Charlemagne Grensregio op 12 november 2015 in tijdens het detailhandelforum dat in Kloster Heidberg in Eupen werd georganiseerd.

Prof. Dr. Heinemann, Hochschule Niederrhein (D), Harald Mathie, directeur Mathie Consulting Eupen (B) en Marc Wolff (NL) gaven vakkundige en zeer interessante presentaties over deze problematiek, waarna een levendige discussie ontstond.

15011-EF  0011a     15011-EF  0019a