Kennismanagement centraal tijdens Ondernemersbijeenkomst april 2016

160426-UT  0052Op 28 april jl. vond de eerste ondernemersbijeenkomst van 2016 plaats. Deze keer was men te gast bij Museum Zinkhütterhof in Stolberg. De gasten werden verwelkomt door de burgemeester van Stolberg, Tim Grüttemeier.

Centraal thema van de bijeenkomst was Kennismanagement, hoe houd ik mijn onderneming succesvol. Daarbij werd onder meer gekeken naar concepten rond bijscholing en hoe te handelen in noodgevallen als de bedrijfsleiding om welke reden dan ook plotseling uit de roulatie is. In korte interactieve sessies konden de deelnemers met elkaar bespreken hoe dit in hun onderneming maar ook in de onderneming van anderen geregeld is.

Aan het eind van de bijeenkomst kregen de deelnemers de vraag voorgelegd om een top drie samen te stellen van wat zij van wat aan de orde was geweest hadden geleerd. Een korte – niet uitputtende – bloemlezing:

– Actuele Trends oppakken zonder de kerncompetenties uit het oog te verliezen.
– Vastleggen van processen en hierover van gedachten wisselen!
– Lange termijn denken.
– Handelingsruimte voor medewerkers.
– Altijd nieuwsgierig blijven!
– Techniek door ontwikkelen.
– Passie, passie, passie!

Na de bijeenkomst was er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje te netwerken.

In september vindt de volgende ondernemersbijeenkomst plaats. Precieze datum en thema zijn nog niet bekend, maar als u geïnteresseerd bent, bezoek dan regelmatig deze site. De informatie volgt zo snel mogelijk.