Drukke gemeenschappelijke stand tijdens Nacht der Unternehmen

 

Op 3 november 2015 werd de Nacht der Unternehmen voor de achtste keer georganiseerd. In het Technologiezentrum Aachen ontmoetten ondernemers en studenten/young professionals
elkaar met als doel in gesprek te komen met potentiële werknemers/werkgevers. De Arbeitsgemeinschaft Charlemagne Grensregio  organiseerde samen met Maastricht Region een gemeenschappelijke stand waar Nederlandse en Belgische bedrijven zich presenteerden. De stand sloot op een open manier direct aan bij de Duitse bedrijven en straalde daarmee uit dat grenzen geen barrières hoeven te zijn maar kansen opleveren voor de arbeidsmarkt.

De gemeenschappelijke stand werd druk bezocht. De bedrijven trokken veel bezoekers. In hun beleving was het weer drukker dan voorgaande jaren en zij waren tevreden over de resultaten die de contacten met de bezoekers opleverden.

Ook waren er veel vragen over werken in het ene land en wonen in het andere land. Specifieke vragen waarmee zij ter plekke terecht konden bij een medewerker van het Grensinfopunt.

Al met al mag geconstateerd worden dat de deelnemers aan de gemeenschappelijke stand over het algemeen zeer tevreden waren.

15010-NdU-0005a-150x150  15010-NdU-0027a-150x150  15010-NdU-0010a-150x150