Detailhandelforum 28.09.21: Offline en online met elkaar verbinden, de weg naar hybride detailhandel

In 2019 kregen ondernemers plotseling te maken met een situatie die ongekend was. Door corona moesten winkels en bedrijven wekenlang en soms maandenlang sluiten. Menig ondernemer werd geconfronteerd met nauwelijks inkomsten terwijl de vaste lasten bleven doorlopen. Consumenten (her)ontdekten internet om hun inkopen te doen wat ondernemers noodzaakte om andere wegen te zoeken dan alleen de fysieke handel.

Een aantal ondernemers waagden de sprong in het diepe en ook van de kant van de overheid werd naar mogelijkheden gezocht om de hybride detailhandel gestalte te geven. Jalina Maaßen informeert u over de manier waarop de Stadt Aken dit heeft aangepakt. Een ervaringsdeskundige vertelt hoe men de uitdagingen pragmatisch heeft opgepakt en uiteindelijk tot een succes heeft weten te maken.

Het Detailhandelforum vindt plaats op dinsdag 28 september vanaf 19.00 uur en wordt voor het eerst hybride georganiseerd. U bent hartelijk welkom in de Pop-up Location East Belgica in Eupen (Bahnhofstraße 31). Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom zal er additioneel een livestream plaatsvinden. Het event wordt georganiseerd conform de dan geldende coronamaatregelen.

We verzoeken u om u uiterlijk 23 september aan te melden bij h.klinkers@parkstad-limburg.nl of patrick.hahne@staedteregion-aachen.de. Laat s.v.p. weten of u fysiek aanwezig wilt zijn in Eupen of dat u deelneemt aan de livestream. In het laatste geval sturen wij u vlak van te voren de link.

Programma

Moderator Ralf Raspe
19.00 uur           Ontvangst
19.20 uur           Woord van welkom
19.30 uur           Presentatie ‘Smart Shopping Aachen’ door Jalina Maaßen (M.Sc.), projektleider
20.00 uur          Best Practice
20.20 uur          Discussie
20.40 uur          Einde event

Let op: tijdens het evenement kunnen foto’s en films gemaakt worden voor onze homepage, gedrukte media en social media kanalen. Hieronder vallen ook schermopnamen tijdens de livestream. Bij het betreden van de evenementenruimte c.q. deelnemen aan de livestream geven personen die worden afgebeeld toestemming voor gratis publicatie zonder dat daarvoor een uitdrukkelijke verklaring nodig is. Indien de persoon in kwestie in een individueel geval niet akkoord gaat met publicatie dient deze ons hiervan onmiddellijk op de hoogte te stellen.